Uwaga na Majówkę! Wszystkie zamówienia internetowe złożone od 28 kwietnia (po 14.00) będą realizowane od 4 maja.

Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności określa sposoby ochrony danych osobowych Zamawiających, korzystających ze sklepu internetowego znajdującego się pod adresem elektronicznym www.aktywnysmyk.pl, zwanego dalej „Aktywnysmyk”.

Brak akceptacji niniejszej Polityki Prywatności jest równoznaczny z brakiem możliwości korzystania z AktywnySmyk.pl, w tym składania Zamówień.

Polityka Prywatności stanowi integralna cześć Regulaminu.

Administratorem danych osobowych Zamawiających w AktywnySmyk.pl jest IDI Piotr Jarosławski z siedzibą w Warszawie (02 – 202) przy ul. Pandy 9/2, wpisany Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki, REGON: 015245448, NIP: 527-218-36-84, właściciel sklepu internetowego AktywnySmyk.pl, dokonujący za jego pośrednictwem sprzedaży Towaru bez jednoczesnej obecności stron przy wykorzystaniu sieci telekomunikacyjnej, zwany dalej „Sprzedawcą”.

Zakres zbierania danych.

Sprzedawca zbiera dane osób, które korzystają z AktywnySmyk.pl, a w szczególności składają Zamówienia w sposób określony w Regulaminie.

W celu złożenia Zamówienia Zamawiający powinien podać dane zapewniające możliwość jego realizacji oraz umożliwiające kontakt z Zamawiającym, a w szczególności, imienia i nazwiska, adresu poczty elektronicznej (e-mail), adresu dostawy, a także numeru telefonu.

Cel zbierania danych

Wszelkie dane podane przez Zamawiającego będą przetwarzane przez Sprzedawcę w celu realizacji Zamówienia, zgodnie z treścią Regulaminu, w tym do zapewnienia kontaktu pomiędzy Zamawiającym a Sprzedawcą.

W zależności od udzielenia przez Zamawiającego zgody podany adres poczty elektronicznej może posłużyć do przesyłania przez Sprzedawcę bezpłatnego newslettera zawierającego informacje handlowe w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144 poz. 1204). Zgoda może być cofnięta w każdym czasie.

Sprzedawca, zgodnie z przepisem art. 23 ust. 1 pkt. 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2002 r., Nr 101 poz. 926), w zakresie, w jakim nie narusza przepisów powyższej ustawy, uprawniony jest do przetwarzania danych osobowych Zamawiających w celach marketingu bezpośredniego świadczonych przez siebie usług oraz dochodzenia roszczeń z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej.

Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

Prawo dostępu

Zamawiający posiada możliwość zdecydowania, w jakim zakresie będą wykorzystywane jego dane osobowe. W szczególności, Zamawiający może złożyć oświadczenie woli wycofujące zgodę na otrzymywanie informacji handlowych lub newslettera.

Zamawiającemu przysługuje prawo uzupełniania, uaktualniania, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem przepisów prawa albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane, oraz prawo wniesienia sprzeciwu, w przypadkach wymienionych w art. 23 ust. 1 pkt. 5 ustawy o ochronie danych osobowych, gdy Sprzedawca zamierza przetwarzać dane Zamawiającego w celach marketingowych lub przekazać je innemu administratorowi danych.

Wszelkich zmian w zakresie swoich danych osobowych Zamawiający może dokonać poprzez przesłanie właściwego oświadczenia woli na adres Sprzedawcy.

Sprzedawca zastrzega sobie prawo do odmowy usunięcia danych Zamawiającego, jeżeli ich zachowanie jest niezbędne w celu realizacji roszczeń lub jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

Podanie danych jest dobrowolne lecz niezbędne w celu realizacji umowy sprzedaży zawartej pomiędzy Zamawiającym a Sprzedawcą.

Mechanizm cookies

Sklep internetowy AktywnySmyk.pl wykorzystuje cookies własne do:

  1. zapamiętania zalogowania
  2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka
  3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania AktywnySmyk.pl
  4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania AktywnySmyk.pl.

Sklep internetowy AktywnySmyk.pl wykorzystuje cookie zewnętrzne do:

Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych:

  1. Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA)

Zalogowania do serwisu za pomocą konta w innym serwisie:

  1. Facebook Connect (administrator cookies: Facebook Inc)
  2. Google (administrator cookies: Google Inc

Wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych:

  1. plus.google.com (administrator cookies: Google Inc)
  2. Facebook.com (administrator cookies: Facebook Inc)
  3. Pinterest (administrator cookies: Pinterest, Inc)
  4. Instagram (administrator cookies: Instagram, LLC)

Zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. nr 171, poz. 1800 z późn. zm.) użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików cookies do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.

Jak zarządzać plikami cookies - instrukcje producentów przeglądarek internetowych:

  • Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
  • Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl
  • Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
  • Safari: http://safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/
  • Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

Adres IP

Sprzedawca zastrzega sobie możliwość gromadzenia adresów IP odwiedzających stronę AktywnySmyk.pl, które mogą być pomocne przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin). Ponadto, mogą być przydatne przy administrowaniu i udoskonalaniu Aktywnysmyk.

Dostęp do danych osób trzecich

Do danych osobowych zbieranych przez Sprzedawcę mają bezpośredni dostęp jedynie upoważnieni pracownicy lub współpracownicy Sprzedawcy oraz uprawnione osoby zajmujące się obsługą AktywnySmyk.pl, którym zostały udzielone stosowne pełnomocnictwa.

Dane osobowe Zamawiających mogą być także udostępniane podmiotom zewnętrznym w celu i zakresie niezbędnym dla realizacji Zamówienia tj. w szczególności firmom kurierskim, operatorom pocztowym, operator systemów płatności. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.

Dane osobowe Zamawiających mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, a w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.

Zabezpieczenia oraz ochrona danych osobowych

Sprzedawca oświadcza, że przetwarza dane osobowe Zamawiających zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz że stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane osobowe Zamawiających przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą czy uszkodzeniem.

Wyłączenie odpowiedzialności

Niniejsza Polityka Prywatności nie obejmuje jakichkolwiek informacji dotyczących usług lub towarów innych podmiotów niż Sprzedawcy, które zostały zamieszczone na stronach AktywnySmyk.pl komercyjnie, gościnnie, na zasadach wzajemności lub niesłużących osiągnięciu efektu handlowego;

Sprzedawca nie odpowiada za działania lub zaniechania Zamawiających, skutkiem których Sprzedawca przetwarza podane przez nich dane osobowe w sposób określony w niniejszej Polityce Prywatności.

Sprzedawca zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian, wycofania lub modyfikacji funkcji lub właściwości AktywnySmyk.pl, a także zaprzestania działalności, przeniesienia praw do AktywnySmyk.pl oraz dokonania wszelkich czynności prawnych dozwolonych przez obowiązujące przepisy prawa. W celu uniknięcia wątpliwości, Zamawiającemu nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia względem Sprzedawcy.

Utrwalenie, zabezpieczenie i udostępnienie tekstu umowy

Utrwalenie, zabezpieczenie i udostępnienie danych zamówienia oraz Ogólnych Warunków (regulamin sprzedaży) następuje za pośrednictwem poczty elektronicznej. Tutaj w każdej chwili można zapoznać się z Ogólnymi Warunkami (regulamin). Wcześniejsze zamówienia mogą Państwo zobaczyć w ramach konta, po zalogowaniu.

Kontakt z nami

Wszelkie dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres Sprzedawcy.


Szybka i darmowa* dostawa

Większość produktów sklep AktywnySmyk wysyła natychmiast a firma kurierska UPS dostarcza je na następny dzień roboczy :-)

Darmowa* dostawa na terenie Polski obowiązuje przy zakupie rowerka Puky, rowerka Cruzee albo hulajnogi Micro, dotyczy również zamówień powyżej 499zł!

Koszt dostawy na terenie Polski wynosi 12 zł (paczka przedpłacona) lub 17 zł (paczka pobraniowa). Koszt dostawy zagranicznej zależny jest od kraju odbiorcy oraz wagi gabarytowej przesyłki.

Więcej na „Dostawa” i „Realizacja zamówienia

Płatność

Za zakupy w sklepie AktywnySmyk możesz zapłacić tradycyjnym lub szybkim przelewem, kartą kredytową bądź na raty (obsługę i bezpieczeństwo zapewnia PayU). Możesz także zapłacić kurierowi przy odbiorze przesyłki (pobranie).

Więcej na „Sposoby płatności

Sklep stacjonarny

Zapraszmy do sklepu AktywnySmyk na warszawskiej Ochocie przy ul. Białobrzeskiej 5 na zakupy, po odbiór zamówienia lub po poradę odnośnie doboru optymalnego sprzętu sportowego.

Sklep AktywnySmyk (mapka dojazdu, godziny otwarcia) »